Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


The grenma

Szalay Csongor

Már óvodás korában elkezdett zongorázni és szinkronizálni. Két idősebb és egy fiatalabb lánytestvére van.

A gimnáziumi éveiben ismerkedett meg Botlik Mátyással, aki egyben az osztálytársa volt, és 14 évesen kezdetek el együtt zenélni. Néhány évvel később pedig csatlakozott Arany Dóra is, 2004-ben alapították a The Grenma együttest. Eddig egy demó (2-3 dalból álló maxi-cd) és két albumuk jelent meg, 2009 februárjában megkapták a BRAVO OTTO-díjat is az év legjobb albumáért.

 

Arany Dóra 1989 december 19-én látta meg a napvilágot.

Dóra kedvencei

• zenekar: Rise Against
• zenész: Travis Barker
• rajzfilm: Pindúr Pandúrok
• film: Tim Burton filmek
• színész: Brad Pitt, Johnny Depp
• színésznő: Drew Barrymore
• könyv: Coelho: Veronika meg akar halni
• étel: Csoki
• ital: Cherry Coke,Redbull


The Grenma
Botlik Matyi és Szalay Csongi még a gimnáziumban ismerték meg egymást és már 14 évesen együtt zenéltek. Jó pár évvel később, 2004 végén új együttest alapítottak, ekkor csatlakozott hozzájuk Dóri basszusgitárosnak, és így jött létre a theGrenma. Mindhármuk zenei ízlése hasonló volt, zenéjüket kaliforniai (pop-) punk zenekarok inspirálták, de hatással volt rájuk a ska, a hardcore és néhány régi punk zenekar is.
Fél évvel a megalakulás után kezdtek el koncertezni, és még 2005 decemberében felvettek egy 3 számos demót. 2006 elején indultak először turnéra az Alvin és a mókusokkal, majd ez év végén álltak neki az első albumuk rögzítésének.
2007 februárjában leforgatták az első videoklipjüket is a 'Mennyire szeretném' című dalukra, ami még a lemez megjelenése előtt napvilágot látott. A 10 számot tartalmazó cd 'Annyira...' címmel jelent meg augusztus végén. Ezt egy hosszas lemezbemutató turné követte 2008 nyaráig, aminek a keretén belül olyan zenekarokkal koncerteztek, mint a Junkies, a Zorall és a Supernem.
A banda a nyári fesztiválok mellett már a következő album anyagát írta, és bár a megjelenésére 2008 év végére már az 'Enyém az utolsó szó' című új dalra forgattak klipet.
A második cd végül 'Talán nincsen minden rendben' címmel jelent meg 2009. január 5-én. A zenekar ezúttal magára vállalta az összes hangmérnöki, produceri és terjesztési teendőt. Ez az anyag érettebb, keményebb lett elődjénél.
A második nagylemezt, ami a 2009-es Bravo Otto díjátadón elnyerte az év albumának járó szobrot, fél év alatt több, mint 12.000-en letöltötték a hivatalos honlapról.
2010-ben megjelent egy 8dalos EP 'Megszűnt a jel' címmel.

Oldalak, ahol megtalálod őket
Dóri MySpace
The Grenma MySpace
The Grenma Twitter
The Grenma Facebook
The Grenma HotDog
The Grenma Iwiw
The Grenma Youtube
The Grenma Formspring

 

Botlik Mátyás

Matyi a The Grenma együttes dobosa. Ő és Csongi (énekes, gitáros) már a Gimnáziumban ismerték egymást és együtt zenéltek. 2004 végén együttest alapítottak, ami a The Grenma nevet kapta. Ekkor csatlakozott hozzájuk Arany Dóra basszusgitárosnak.

 

fgfg.jpegvbb.jpeg